Werving en selectie Finance - Vacatures

Business Controller (vervuld)

Ben jij een ervaren Business Controller en wil jij fungeren als een echte partner voor de organisatie Europa en ben jij een leider met de vaardigheden om de Finance-functie binnen de organisatie naar een hoger niveau te tillen, dan hebben wij een hele mooie functie bij een prachtig bedrijf in Friesland. Neem contact met ons op als je interesse hebt in deze functie, telefonisch 0512-513093 of mail je cv naar ons toe, fpkinfo@fpk.nl en wij nemen contact met jou op.

Terug


Senior Business Controller 

Opdrachtomschrijving

Concreet geef je invulling aan de volgende hoofdtaken:

 • De missie van de organisatie Europa vertalen naar strategische projecten, deze ondersteunen, voorbereiden en coördineren namens het Europese managementteam. 
 • Analyseren van relevante gegevens over kansen, concurrentie, prognoses en trends met betrekking tot de (financiële) prestaties van de Europese activiteiten van de organisatie.
 • Een sparringpartner zijn voor de managers in Europa en hen uitdagen in discussies over de financiële en operationele prestaties. Dit doe je door de periodieke financiële rapporten en prognoses te analyseren en interpreteren.
 • Ad-hoc ondersteuning bieden aan lokaal (financieel) management bij besluitvorming over knelpunten, kansen en passende acties op verschillende gebieden (verkoop, logistiek, productie, communicatie, HR).
 • Advies geven over (potentiële) risicogebieden en kennis ontwikkelen over de strategie en prestaties van concurrenten in de markt.
 • Het door ontwikkelen van de Finance-functie binnen de organisatie. Dit doe je samen met de andere leden van het Global Finance Management Team, voorgezeten door de CFO.

Functie-eisen

Je bent aantoonbaar een ervaren Business Controller. Je fungeert als een echte partner voor de organisatie en bent een leider met de vaardigheden om de Finance-functie binnen de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Verder heb/ben je:

 • Een master in Business Administration of Finance gevolgd door een RC-kwalificatie (Certified Controller).
 • Ongeveer 10 jaar werkervaring, bij voorkeur in een multinationale organisatie en in de agrovoedingssector.
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Nederlands is een pre.
 • Kennis van/en ervaring met financiële administratie, rapportageprocessen, operationele controlling en risicomanagement.
 • IT vaardig; je hebt uitstekende vaardigheden in Microsoft Excel en bedrijfsanalysetools.
 • Bereid om te reizen binnen Europa (maximaal 20% van je tijd). 

Bijzonderheden van de opdracht

Een fulltime functie op ons hoofdkantoor in Friesland. Verder bieden wij:

 • een omgeving waarin we initiatief en een ondernemende houding waarderen.
 • een carrière in een professionele en groeiende organisatie met een toegewijd multidisciplinair team van (internationale) collega's.
 • een competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse collectieve variabele beloning.
 • de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en bieden de mogelijkheid om dit te doen.
 • een contract voor een jaar met wederzijdse intentie om het vervolgens om te zetten in een vast contract.

Plaats in de organisatie
Jij als Business Controller van onze Europese entiteiten speelt een belangrijke rol in het werken aan onze ambitieuze missie. Als lid van het Europese managementteam lever je een essentiële bijdrage door financieel adviseur en sparringpartner te zijn voor management en directie. Je houdt toezicht op, en geeft uitvoering aan, alle controlling activiteiten voor Europa. Je kunt dit coördineren en vertalen in concrete (strategische) plannen en adviezen. Je werkt nauw samen met verschillende functionele afdelingen (zoals HR, ICT en Communicatie), kleinere internationale dochterondernemingen (vanaf 2 werknemers) tot grotere internationale entiteiten (bijvoorbeeld onze Franse entiteit met ongeveer 35 werknemers). We bevinden ons momenteel in een overgangsfase binnen Finance van een financieel georiënteerde controlling rol naar een business ondersteunende rol.

Opdrachtgever
Agrarisch productiebedrijf

Regio
Omgeving Heerenveen


Indien je interesse hebt in deze functie, mail dan je CV naar ons toe.

Contactpersoon:   Frits Kooijmans

Email:  recruitment@fpk.nl

FPK Finance en HRM

Drachten

Splitting 7

9202 LC Drachten

telefoon 0512-513093

fax 0842-217857

Internet  www.fpk.nl
Terug


Interesse?

Heb je interesse in deze functie, mail dan een korte motivatie en je CV naar ons. Of gebruik het inschrijfformulier.