Interim Recruitment

Interim Recruitment

Als u nu een advertentie zet voor personeel, moet u niet gek staan te kijken dat u meer dan 100 reacties krijgt. Aan de ene kant fantastisch, want u heeft voldoende aanbodvoor uw vacature. Maar u zult merken dat er veel kaf onder het koren zit. Het kost u dus veel tijd en energie om al die reacties te lezen, te schiften en de juiste kandidaten te selecteren. Dan moet u alle niet geselecteerde kandidaten een afwijzing schrijven en de geselecteerde kandidaten uitnodigen voor een gesprek. Al met al kost dit veel tijd en dus veel geld


Mogelijkheden

Mogelijkheid 1
U zet geen advertentie en vraagt een werving en selectiebureau met 
de juiste kandidaat te komen. Voordeel is dat u er geen omkijken naar heeft, maar u mist ook de feeling met de markt.

Mogelijkheid 2
U schakelt ons in. Wij ondersteunen organisaties bij de werving en selectie van kandidaten.Wij screenen de reacties op de harde criteria,  maken afspraken met u uit hoeveel CV’s u een selectie wilt maken, nodigen de kandidaten uit, zorgen voor de administratieve afhandeling en indien gewenst geven wij advies over de aan te stellen kandidaat. 


Voordelen

Op deze wijze blijft u op cruciale momenten betrokken, zonder dat het u veel tijd en energie kost. De kosten zijn vele malen lager dan dat u een werving en selectiebureau inschakelt.

Wat doen wij?